Over Michaël van Leijen

Michaël (Spreek uit: MIE-GAA-EL) van Leijen (1974) is als rasechte West-Fries opgegroeid in Langedijk waar hard werken en normaal doen de norm was. Zoals het de West-Fries betaamt houdt hij van kool en kermis.

Begonnen op de plaatselijke MAVO, via de HAVO afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de HEAO te Alkmaar, is Michaël bij de Rabobank gaan werken in veel commerciële en leidinggevende functies.

2012 Was een ‘kanteljaar’ voor hem. Hij besloot zijn baan op te zeggen en alle zekerheden die daarbij hoorden en zijn grote passie te volgen: het helpen van mensen om zichzelf beter te maken. Want Michaël gelooft er namelijk in dat iedereen zichzelf altijd kan verbeteren en ontwikkelen. Zelf begonnen op de MAVO heeft hij inmiddels twee HBO opleidingen en een Universitaire studie afgerond. Hij studeerde af op het onderwerp (persoonlijk) leiderschap.

In 2018 richtte hij samen met drie compagnons het Ambitiehuis op en ontwikkelde en bedacht de Ambitiemeter; zijn antwoord op alle testen die mensen in hokjes en kleurtjes duwen (iets waar Michaël een grote hekel aan heeft).

Inmiddels is hij als founding partner en hoofdtrainer verbonden aan het MOC: het MKB ntwikkelcentrum waar hij zich richt op het implementeren van High Performance Culture binnen teams en organisaties, met name binnen het MKB en Familiebedrijf. Hiervoor heeft hij een nieuwe scan ontwikkeld: De High Performance Culture Teamscan.

Hij is inmiddels veelgevraagd spreker over zijn boek, of over de thema’s (persoonlijk) leiderschap, high performance culture en teamverbetering. Hij doet dit op praktische, nuchtere en vooral humoristische wijze. Hij zorgt er voor dat zijn publiek altijd naar huis gaat met zowel een goed gevoel en nieuwe opgedane inzichten, als met een voorgenomen actie. Want kennis is nog geen macht, maar toegepaste kennis wel!

Michaël woont in Oudkarspel en is vader van de twee mooiste dochters van de hele wereld. Houdt erg van voetbal en is in zijn vrije tijd scheidsrechter in de top van het jeugdvoetbal en standup comedian. Hij probeert ook een beetje piano en gitaar te leren spelen en heeft recentelijk zijn motor rijbewijs behaald. Zijn guilty pleasure is luchtgitaar spelen op muziek van Dire Straits. Iets dat hij overigens glashard ontkent als je er naar vraagt. Ook houdt hij enorm van speciaal bier. En chocola.